Een overvloed aan prikkels

  • anita 

Dat ervaar je misschien in het dagelijks leven. Je moet heel veel, met de auto door druk verkeer naar je werk. Opdrachten moeten af, werkdruk is hoog.

Wat als je dan ook nog overlast ervaart in de prikkelverwerking , bv door ADHD, Autisme, of HSP .

Dan wordt het nog moeilijker voor je om je aandacht erbij te houden. De overvloed aan prikkels zorgt ervoor dat je het geheel niet meer kunt overzien, en dat je overspoeld wordt door alles. Functioneren wordt dan erg lastig…..

Terug naar de rust, bv in de natuur, een rustige plek opzoeken, even helemaal niets is dan een oplossing. Helaas kan dit niet altijd. Wel kun je leren hier beter mee om te gaan, bv door middel van paarden coaching . Een paard neemt de stress van je over, en zorgt ervoor dat de stofjes die je een prettig gevoel geven vrijkomen. Hierdoor kun je weer even ontspannen en tot jezelf komen. Het geeft letterlijk rust in je hoofd.

Door enkele sessies met het paard kun je heel goed leren om weer steviger in je schoenen te komen staan. Je leert beter met stress om te gaan, en duidelijk je doelen te bepalen. Zeker voor mensen die problemen ervaren in de prikkelverwerking werkt paarden coaching heel fijn, lekker buiten, samen met het paard in de paddock en jij hebt de regie.

Je kunt in een paar sessies hele mooie resultaten behalen. Gun jij jezelf of je kind ook zulke mooie stappen om te zetten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *